Taran kanssa ollaan nyt harjoiteltu sivulle tuloa edelleenkin. Tyttö tulee ihan tosi hyvin sivulle, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Käytiin myös kaupungilla harjoittelemassa kontaktia. Ei siinä sit näyttänytkään olevan ongelmaa, kun varta vasten menin sinne, jotta saataisiin harjoiteltua, niin Tara tekikin oikein hyvin :)

Tänään reenatessa huomasin, että irroitukset tarvitsevat reeniä. Riehuessa patukasta ei millään malttaisi laskea irti, mutta muutaman harjoittelun jälkeen taas näytti muistavan, mitä se irti käsky tarkoittaa.

En ole opettanut maahanmenoa ja istumista täysin varmaksi. Maahanmeno oli varmempi kuin istuminen, mutta esim liikkeestä kumpikaan ei onnistu saatika sitten pidemmältä matkalta. Nyt olen reenannut myös niitä kuntoon. Maahan menee hissinä kauniisti, saan tosin olla tarkkana, että molemmat kyynärpäät on tytöllä maassa, etten palkkaa väärästä suorituksesta. Hirmu mielellään se kyllä töitä tekee. Myös paikalla makuuta reenattiin tänään lenkin yhteydessä. Hyvin sujui! Istuminen on meillä alkeellisempaa. Sain alussa palkkailla ihan siitä, että se nousi istumaan maasta. Monesti Tara loikkasi ylöspäin istumaan, jolloin takatassut irtosivat maasta. Nyt olen saanut Taran nousemaan siten, että nousee ripeästi, mutta pysyy edelleenkin paikallaan.

Eteentuloa tänään kerrattiin. Sivulletulo on ollut niin kovan reenin alla, etten ole ottanut eteen istumaan tulemista lainkaan, ettei sotkisi niitä keskenään. No nyt kun sitten taas pitkästä aikaa otin sitä niin eipä mitään. Koira tulee istumaan vinoon eteen. Tarjosi se jopa sitä, että pujahti takakautta jalkojeni välistä ja jäi istumaan jalkojeni väliin siten, että rintamasuunta oli sama mikä minulla!! Kyllä tuon koiran kanssa on välillä niin hupaisaa :) Kyllä se sitten muistui taas mieleen parin avustamisen kanssa. Pitää ottaa taas reenin alle tuo.

Kyllä minä oon tyytyväinen. Tänään lenkillä tuo ihan innoissaan tuli taas kerran tarjoomaan seuraamista. Seurasi suorassa kontaktissa ja jaksaa ihan niin pitkään kunnes palkkaan sen. Tosin en ole pitkiä matkoja sitä seurauttanut (tai no itsehän se tuohon viereen pääsääntöisesti seuraamista tarjoamaan tulee), vaan palkannut sen pian oikeasta suorituksesta.

Kuumumiset reeneissä ovat jääneet pois ja muutenkin keskittymiskyky on hyvä. Ei sillä, että siinä olisi ollut valittamista, mutta jotenkin se nyt on vielä parempi. Palkkaus on helppoa, ihan mikä vaan käy palkaksi, olipa se suullinen kehu ja taputus tai lumikokkare. :)

Ai niin, siskoni Riitta tuli käymään Helsingistä saksanpaimenkoiran pentunsa Moonan kanssa torstaina ja oli lauantaihin asti. Ikää Moonalla on ehkä nyt n. reilu 5kk. Kyllä oli taas koirilla riemu suurimmillaan, kun saivat taas temmeltää keskenään. On meillä kaksi koiraa Taran lisäksi kotona, kooikerhondje Nipa ja papillon Pepi, mutta niistä Tara ei oikein kunnon leikkiseuraa saa. Pepi on liian pieni ja muutenkaan kumpikaan ei tykkää leikkiä Taran kanssa kovin paljon ainakaan ulkona, kun Tara on niin raju. ;)  

Olen menossa Vihtiin tottelevaisuusseminaariin 17.3, jota pitävät IPO:n RM-joukkuekultaa voittanut joukkue Team Mecberger. Sieltä varmaan saa monia uusia vinkkejä ja mukavaa nähdä kasvattajaakin siellä ja muita mali-ihmisiä. :)